det är ute med blogg.

det blir väldigt lätt fel när man läser någon annans nedprintade känslor. Speciellt om man inte frågar vad tusan det handlar om. Så kan vi ju inte ha det, så jag slutar skriva om känslor.

Så... Idag har jag varit i skolan, och lärt mig bädda, lyfta och borsta tänderna. Bra att kunna kanske. Jag har även pratat med damen som bor i min lägenhet, det var läskigt.

när jag har gjort klart uppgiften som jag håller på med ska jag gå hem till hunden och sen plugga tror jag.

tjo tim fisk stimm


filuring

jag har funderat... jag tror att det kanske vänder snart.. eller snarare, jag tror att det har vänt, jag är inte lika tungsint. Jag tror att det har börjat hända saker. Jag har börjat planera igen, det betyder att jag hoppas på en morgon.

Vet du det? Att jag vill dela den med dig? Att du får mig att känna. Jag tror jag har blivit beroende av dig, och du gör så underbara saker. Mycket av att det vände är tack vare dig. Du har en otrolig förmåga att lyfta upp mig, när allt annat är nattsvart.

Jag har massa tvära kast i mitt känsloliv, och jag kanske inte alltid är noga med att påtala dom bra sakerna. Ofta blir det så att jag skriver när jag är ångestfylld, i många fall för att distrahera mig. Då blir det ogärna positiva saker. Men det finns. Jag har massor av positiva faktorer i mitt liv, och den här veckan har givit mig nya minnen, guldstunder, som jag kan leva på när solen slutat skina. Du gör att jag känner att jag lever, inte bara överlever.

Tack, för att du finns i min närhet, tack för att du betyder


hat

hatar:
psyk öppenvårdshelvetet som ger mig en ny medicin när dom säger att ingen av dom jag äter funkar. En ny medicin? En medicin mot psykoserna, inget mot sömnen som inte infinner sig när den ska, eller antideppen som är värdelösa? eller dom rosa som inte dämpar ångesten

apotekshelvetessystemet som inte har mina tabletter, och som skriker ut mitt ärende högt. jag skulle börja med tabletterna idag, det brydde dom sig inte om, de är ok att jag inte gör det förnsän i morgon. men hey.. varför skulle det betyda något?

att jag saknar er så jäkla oerhört att det gör ont. men jag klarar inte av att leva med er

att jag sitter i särskolan och gråter och försöker göra något åt min värdelösa pluggsituation när hoppet egentligen är ute

att människor jag itne känner har en sjuk makt över mig

att jag förstör allt det fina jag haft, kunde ha, har

att mongo rösten i mitt huvud talar sanning

att jag längtar efter att få dö, men inte ´gör ett skit åt saken

att jag känner mig som en hormonstinn tonårsemo brud som skär sig på överarmarna och hoppas att någon ska se

att jag inte ger upp

att jag känner saker
att jag behöver saker
att jag vaknade i morse


nej, jag skainte forts'ttta i evighet jag ska gå hem och dra ner rullgardinen


0710231408

Bra. Tack. sjyrre. Och du ska kalla dig lärare? Du hänger ut en elev inför hela klassen, och när jag ifrågasätter så ger du dig på mig?

Skyll på att du inte visste, skyll på att du inte har en aning om hur jag mår, att jag inte orkar med skuld. skyll på det. Så ska jag säga att jag inte visste att du skulle ta illa vid dig av mina skärsår. Jag kan skylla på att jag inte visste, att jag inte vet hur vanliga människor psyke tar vid sig. Vi kan försöka gömma oss bakom våra lögner. Men vi vet, du och jag ROB, vi vet att sanningen är en annan. Du har bett mig avsluta utbildnigen, du säger inför hela klassen att sånna som "jag" borde tvångnsinläggas, du tror inte att jag fixar det här. Du vet mycket väl att dina ord får sitt bevis i blod. Precis som jag vet att om du visste så skulle du bli förfärad. Du är en hemsk människa

...men jag då? Om jag tar så illa vid mig av hennes ord, betyder inte det då att hon har rätt? Hennes ord som sanning? Jag straffar mig själv, för din inkompetens. och jag förtjänar allt jag får.

jag orkar inte mer, jag behöver luft, kan inte andas. Orkar inte gråta mer, sån jäkla rutin.

jag orkar inte ens sakna det liv jag hade, jag blickar bara tillbaka i förundran. Hur kunde jag vara så dum? All maten jag stoppade i mig då, gjorde att jag måste straffa mig själv idag, all lycka och glada dagar, gör att jag hatar mig själv ännu mera idag.  jag borde förbjudas att ha bra stunder.

det krossar mig.

en underbar kväll igår, som jag inte vill att någon ska få smutsa ner, planer för idag, och dina ord har makt att bryta ner det. Dina ord har makten att se till att jag inte inser att jag inte förtjänar det. tankarna är där igen. jag tror att jag bara förstör. jag kommer göra sönder igen. för jag är sån. dålig.

nej, jag kan inte skylla på dig, för mina problem är så mycket djupare än så. det är inte ditt fel att du raserar min värld. men du är inkompetent. det är ett faktum, men ingen annan reagerar. Ljuger jag för mig själv? Har hon rätt? Är det här okej?

Min första reaktion var att lungt och stilla sitta kvar, svara lungt och sansat på alla frågor. ingen får ana oråd. när uppmärksamheten var någon annan stans... toalett. mi n älskade, underbara vän toaletten. Du skyddar mig, dina ljud gör att ingen hör mig gråta, dina ljud dränker ljudet från mina kräkningar, och ditt papper gömmer blodet jag lämnade på ditt golv.

jag skakar. det smakar blod i munnen, jag tror jag rev mig. dom var rosa. ögonen,fortfarande igensvullna, rödsprängda. och rakbladet säkert gömt i fickan. sådär. återtåg. tillbaka till lektionen. Behöva träffa henne. känna blickarna från klasskamraterna, och undra om dom anar.

jag orkar inte överleva längre, för med undantag från stunder som igår, så lever jag inte, jag överlever bara. guldstunder som gett mig andnigshjälp, fungerat som en respirator och hållit mig vid liv. borta. slut. över. död. sluta plåga mig, så slutar jag plåga mig själv. om du dödar mig så vinner vi båda


0710172129

Okej. here goes

Hej jag heter Lina, jag är tydligen psykiskt sjuk och ett hopplöst fall. Jag hatar min kropp, mina tankar som oftast är självdestruktiva, jag hatar det faktum att jag lever och ännu mer det faktum att jag inte är stark nog att avsluta det. Jag försöker låta bli att vältra mig i självömkan men gör det i alla fall. jag skadar mig själv på olika sätt, och försöker med jämna mellanrumm ta mitt liv. Jag har ett helvetesförflutet som inte alls går upp mot andras. Jag har stora problem med tillit och är rädd för människor. Speciellt så är jag rädd för dig och dom  känslostormar jag får med dig.

Jag är besatt av dig på så många sätt att jag inte ens kan räkna dom. jag har lagt mitt liv i dina händer, jag glömde bara bort att fråga om du kunde vårda det. Ingenting jag kännt eller upplevt innan går att jämföra med livet jag testat med dig.

jag har sjuk många frågor, som jag inte kan ställa. jag har sjukt många svar som du inte kommer att höra. du litar inte på mig och jag orkar inte särskillt mycket mer. mitt liv rasar omkring mig, jag lägger all min energi på dig. jag försöker desperat laga det som var/kunde bli oss.

jag tror du tror att jag alltid gör något annat, när sanningen är att jag ofta sitter hemma. inte alltid ensam. jag är ensam i grupp. Jag försöker koncentrera mig på skolan, då kanske det går några minuter utan att jag tänker på dig. suck. önsketänkande. du är alltid där. om jag läser något som låter roligt 'oh det här skulle han gillat' om jag undrar över något, så vill jag prata med dig, du brukar ha svar på det mesta.

så många underbara egenskaper. saker jag saknar, som jag hoppas skall komma igen.

men någonstans börjar en vetskap att formas. den där om att det inte går. jag är för fel. jag gör för måna ogenomtänka saker, för många saker som för mig är självklara, men som jag inte förstår att alla andra inte fattar. Jag vet ju allt, jag ser det jag vill att du ska se. jag ser hela min bild och förstår inte hur budskapet inte når fram. men det gör det inte. Vi talar fortfarande inte samma språk, och erbjudandet om tolk expierd months ago...  Bilden d ser gör inte min verklighet rättvis. Kanske ligger inte felet hos mig? Den tanken slog mig, jag förkastade den. Mina fel blir så ofta påtalade, hur kan det då vara osanning.

jag sa att jag skulle sluta försvara mig, för jag tror inte att orden gör skillnad. ändå sitter jag här, ett dygn senare och gör precis samma sak.  Mitt känsloliv har förvandlat mig till ett billigt luder som säljer sig gratis. jag har förlorat förmågan att fungera. jag tänker att jag gör vad som helst för dig, men vet att i din värld så stämmer inte det. Vissa saker du vill ha, är främmande för mig, men du betraktar dom som så uppenbara att du inte förstår hur jag nekar.

mitt sätt att leva är fel, mitt sätt att umgås är fel, mitt sätt att skriva är fel, mina åtaganden är fel, mina planer är fel. jag förstår inte hur livet kunde missa dom stora röda blinkande error lamporna som flashade när jag föddes.

nej det är inte dina ord, och jag anklagar inte dig för någonting. det är inte ditt fel att jag mår dåligt, även om någon säger att du tror det. det är inte ditt fel att jag inte orkar leva. du skulle göra det lättare att hörda ut, titta på sommaren. men älskling jag är trasig, så fruktansvärt fel. varje litet tvivel som inte skulle bry någon annan det minsta, ruckar hela min existens och får mig att göra drastiska saker. nej det är inte ditt fel att jag mår dåligt. det kan vara lätt att tro det då du fått mig att må bra tidigare. du lyfte upp mig enormt, och från den där första dagen i maj har du varit speciell. från den där första dagen har du fyllt varenda del av mig med din energi. jag la mitt liv i dina händer och började leva för dig.

någonstans på vägen så tappade jag bort den jag trodde att jag var. idag gör det ingen skillnad. för spelar verkligen något någon roll

jag orkar inte mer. vet du om att jag gråter varje gång du lämnar mig. vet du om att jag inte alltid pluggar när jag säger att jag gör det. jag försöker men finner mig ofta stirrandes ut i rymden, lyssnandes på musik som talar om förlorad kärlek och krossade hjärtan. Vet du om att jag så förtvivlat behöver dig?

men nej, jag tror att det är över snart. två veckor kvar till flytt och jag har bestämt mig. jag vet inte varför du stannar kvar i min närhet, jag är inte bra för dig. jag står inte ut med att skada dig, jag lever hellre olycklig än gör det.

går det att reparera det som slagits i bitar?  vill du?

vill du ha mig i alla fall`? trots mina tusen fel och brister? kan du ha överseende med att jag sällan fattar, att jag är svårlärd och allt annat du inte tycker om? Vill du? kom och ta mig! Vi har väntat länge nog nu. för varje sag som vi inte är tillsammans så ökar avståndet.

jag tänker sluta förklara mig, jag orkar inte mer, jag orkar inte med något alls, jag orkar inte be om ursäkt och lägga till ytterliggare saker till listan med fel. jag orkar inte få din misstro bekräftad, för vetskapen om att jag gör det där, att jag sätter mig i situationer som du kan tolka så är mer än jag orkar bära.

att vara jag var inte bra nog, så jag raderade henne och försökte leva upp till dina önskemål. ordet katastrof  är en underdrift om man kollar på resultatet. nu vet jag varken ut eller in. jag försöker ändra mitt sätt, och det mesta jag kan, det jag vet att du vill att det ska ändras på. men det blir fel i alla fall.. jag är ledsen att säga det älskling, men jag räcker inte till.jag förstör oss. jag förstör dig och jag förstör mig själv.


Det är vidrig höst. allt går åt skogen. praktiken på ambulansen blev avblåst i sista stund, det tog sjukt hårt. Jag hade verkligen hängt upp hela veckan på det. på att få göra det jag brinner för. Förnuftet säger mig att det inte var mitt fel att det inte blev något,att jag inte kan rå för att dom fick nya arbetskamrater. känslorna säger annorlunda. självklart händer det mig, jag förtjänar inte att vara där. ve är jag som tror att jag skulle  kunna göra någon skillnad, vem är jag som tror at jag skulle kunna ha något där att göra. jag är klantig värdelös och ganska dum.

tänk er en bergochdalbana, vi kan ta den på grönan, alla har åkt den right?
ni sitter högst upp, livet är underbart, ni vet att livet bara börjat och att det här kommer bli underbart..
och det börjar gå neråt. du skrattar, det pirrar i magen, flr du vet att det snart vänder

men det händer inte. istället för en ny topp, så fortsätter du att rasa, i oändlighet. där någonstans, nära det ställe där rälsen tar slut. där är jag

det här går inte. någon gång i somras sa jag till ben att den här känslan skulle jag minnas. hur det var att vara så här lycklig. kunde jag bara minnas den känslan skulle jag aldrig behöva må så här. den känslan kom över mig på skansen också, när han skrev att han ville att jag kom.

så många misstag. jag blev hög på stunderna av lycka. jag blev beroende av dig. jag lät bli att ta hand om den jag var, och levde bara för oss.

känner jag dig rätt är det här bara tomma ord.du kommer inte tro mig. jag kan inte ens klandra dig längre

vet du hur det kan vara? när du inte ens minns dom lyckliga dagarna, jag vet att jag sa så till ben, jag vet att jag strålade. hon var gråtfärdig för att jag var så lycklig. jag? jag minns inte känslan.

hur gör man när man lever utan missär? hur gör man för att låta bli att gå nära bilvägen och hoppas att man ramlar? hur gör man för att leva

förlåt. för att jag skriver och lägger över min olycka på er som läser. jag ber om ursäkt för att ni ser mitt helvete.

får jag ge upp nu?

jag hoppas som vanligt på att det inte blir en morgondag. men troligen så vaknar jag upp, och precis som idag så kommer första tanken vara att dagen redan är förstörd

som krossat glas



B.E.N

så självklar och underbar. Vad skulle jag göra utan henne? min älskade, älskade vän. Ofta är hon solen i mitt liv, att höra hennes röst gör mig glad. och vetskapen om att hon gör allt hon kan, värmer mitt hjärta. Jag önskar att jag kunde hjälpa mig själv för hennes skull, att jag skulle kunna hjälpa henne att hjälpa mig. Jag önskar att jag kunde sätta ord på mina känslor, och förklara det svarta som äter mig inifrån. Jag önskar att jag kunde leva för henne.

jag älskar dig underbara älskade du, det får mig att gråta, vetskapen om att jag gör dig illa. Jag försöker låta bli att göra mig själv illa, för jag vet att jag skadar dig, men ibland är det svårt. Kan du förstå varför jag ger upp ibland? Kan du förstå att jag älskar dig min vän?

0711161202

helvetesnatt. maror.madrömmar.verklighet? Ibland vet jag inte... men det är min verklighet.

0711151135

Kaos. så många tankar.ångest.paranoia.fler tabletter. ingen lindring. ond cirkel

men hey, jag är inget hopplöst fall

tänk att förlora en dotter, syster eller vän
svårt att förstå, men jag längtar hem

vet att du hatar det falska och fula
dina ögon är rena dom ser inte smutsen som
jag tror inte dina ögon vill tillbaka
dom irrar blåa i en värld långt härifrån
under armen grinar rakbladsbetten
men jag skrattar och ler som om ingen sett dem

oroa sig inte. jag lever. det är okej. livet är inte menat att vara lätt
och nej, jag överdoserar inte. jag tar den av läkaren föreskrivna dosen

det sitter djupt hjärtat där allt en gång startat
jag vandrar med tomhet och mörker i min själ
jag trodde jag kännde mig själv allt för väl
 deprimerade till tusen
rannsakar ni alla husen
men vi dämpar alla ljusen
för vi vill vara ifred.

jag är rädd för att somna

dom pratade om larver i skolan idag. om någon kvinna som haft en mellan hjärnbarken och kraniet. sex theralen senare är jag fortfarande gråtfärdig. Det kryper överallt, och när jag läser sitter jag på händerna för att inte klösa. Ska jag ta fler, och må bättre, men bli så omtöcknad och seg att jag inte fixar skoldagen, eller ska jag vänta ut det?
vad tror ni, nej jag tar inga fler rosa. jag klarar mig alltid

0711150857

jag vankade i morse

... och upptäckte att den dagen var förstörd.

puckolina!


0711142254

om jag skrev "älska mig" i dammet på din bil, skulle du älska mitt finger när du läste det?

dont let this life out and away

i still ot your face painted on my heart
i still got your kiss, still burning on my lips

vad fan ska man med kärlek till
det bli ju aldrig som man vill
vad fan ska man med känslor till
dom gör ju ändå som dom vill

du vet den där örfilen du fick av någon du inte kunde se.
det var livet som sa att det inte glömt bort dig. du får nog ditt ska du se

even the best falls down sometime, sometime when even the stars wont shine

what i am to you, is not real
what i mean to you is not the same as what you mean to me

no hero in my sky, nor in my scars

i tought that coz i found him, it meant i could keep him


0711142239

Inläggning på psykiatrisk klink bör övervägas (delvis beroende på förekomst av självmordstankar, anhörigstöd etc.) - netdoktor.se

jag är orolig. och får inga raka svar.

1904

Känn dig skyldig. För vad gör just du för dina vänner? Vad gör du, du som kallar dig vän för dom du säger dig älska? Känn dig skyldig, för ni är få som är förmer än andra. Känn dig skyldig, för du gör inte allt du kan.


Jag pratar inte om mig, för mig har hoppet varit ute länge. Jag är förundrad och förvånad över att ni inte släppt taget, trots att jag bett er. Jag är tacksam för att jag har er i min närhet, och jag ska tala om för Gud när jag möter honom att ni är sanna änglar, att ni om några förtjänar en plats i paradiset.


Jag talar om er, och era inbördes relationer. Vet ni vad som krävs för att putta en människa utför kanten? Vet ni om att det inte ens behövs en vindpust om människan är trasig? Vet ni om att det räcker med ekot av ett fallande löv för att få en människa utan hopp att falla för evigt? Om ni inte visste, så lita på att det jag säger är sant.


Förstår ni inte att ni skräms? Ni kallar er sanna vänner, men pratar skit om varandra. Istället för att hylla era olikheter så använder ni dom emot varandra. Jag var inte mycket bättre, men jag tror jag insåg det i tid. Jag hade bara redan gett upp, och inte ens vetskapen om att jag kunde förändra världen fick mig att orka stanna.


Jag ber er att inte yttra några hårda ord, inte mot varandra. Trösta och hjälp istället, och försök att förlåta mig för mitt självmord. Slut er samman och protestera. Protestera mot era handlingar och er egen trångsynthet, och vägra förlora ytterligare en vän.


Har ni öppnat era ögon för det som händer runt omkring? Har ni insett hur svårt livet kan vara? Om så är fallet, varför beter ni er som ni gör. Titta på mina närmaste vänner, dom sitter i raderna längst fram. Jag är ledsen över att behöva meddela att det är dom ni försummat. Det är dom ni fortsätter att försumma. För mig har dom här personerna alltid gett allt dom kan. Och jag är tacksam. Men vad gör ni? Vad gör ni för att förhindra ytterligare sorg? Vet ni hur många trasiga själar det sitter i den här kyrkan? Vet ni om hur många här som inte vill leva? Bryr ni er?


Vad är det som gör att ni inte kan stanna upp och säga. - Hej kompis, jag vet att vi inte alltid varit vänner, men du har betytt och jag vill betyda för dig. Kan vi försöka igen? Sluta bråka. Sluta hata och sluta prata. Ingen här inne har rätt att kalla sig sann vän, om dom inte kan lägga meningsskiljaktigheter bakom sig. Man felar alltid och man felar mot alla. Som sann vän så ska man kunna förlåta sådant.



Mia, Andrea, Ylva, Marre, Lenita och Frida skall vara hedersgäster. Det är dom jag pratat om när jag talat om sanna vänner. Dom har alltid funnits, och jag lider med er andra som inte har era egna änglar. Vänner som kan förlåta, och vänner som ger allt.


Mamma, pappa, Carina, Johan, Kim, Christian, Emil, Hasse. Mina familjer. Jag var så lyckligt lottad att jag hade två. Oräkneligt är det antal då ni lyft upp mig. Ni har alltid älskat mig mest, när jag förtjänat det minst. Jag är tacksam

Stefan. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------. Förstår du nu att jag menade vartenda ord?


Kan ni förstå att jag var sjuk? Jag har länge lidit av en dödlig sjukdom, jag har slagit med varje uns av min styrka. Och jag har lagt mig ner och väntat på befrielsen. Jag upptäckte att jag inte på något sätt kan vinna, och valde då att kämpa för att få dö på mina villkor.

Kan ni förstå att det inte var ert fel, och att det inte fanns mer ni kunde ha gjort? Förstår ni att felet legat hos mig? Livet har för mig i många fall varit alldeles för svårt, och jag gav upp för länge sen. Jag tror att min sista tid har varit lånad, och jag har levt på er kärlek.


Hata inte mig för mitt val, klandra absolut inte er själva. Gå istället samman och vägra acceptera ett samhälle som dagens. Ett samhälle där folk är ensamma i sin sorg, ett samhälle där man inte alltid kan få hjälp även om man ber om det. Vägra acceptera fler självmord. Älska varandra och försök att lära er istället. Ge inte upp, kämpa istället. Lev för mig dom dagar ni inte orkar själva. Blir det för mörkt, så kom ihåg att jag leder er. Jag kommer vara ljuset i tunneln när det är slut och jag kommer att vara ljuset som lyser när allt annat är mörkt. Jag älskar er, jag är ledsen att det inte räckte. Jag gav upp för många år sedan och har försökt leva för att ni älskade mig. Tro inget annat än att jag verkligen har försökt, jag var bara för svag.



Stå ej vid min gav och gråt, försök förstå att livet blev för svårt.

Fråga er ej varför detta har hänt, försök att förstå att känna vad jag känt.

Säg aldrig någonsin att jag skulle ha tagit er med, försök att förstå hur mycket jag led.

Var ej besvikna på grund av mitt val, förstå att jag led helvetets alla kval.

Uttala ej era hårda ord, försök att förstå och förlåt mig mitt självmord.


där har vi mitt humör. en äckel dag med spyor och plugg. ibland är det bara för gulligt.

men jag fortsätter att le och svara att allt är bra, när någon icke invigd frågar.


oroa sig inte. jag ska fortsätta att plugga några timmar till, pappershögen är borta. sen säng

natt


2151

hopp. borta. glömt. begravet. i en kista av sorg. med en svepning av uppgivenhet med ensamheten som enda närvarande.

ilska? nej. frustration? nej. ny dag nya tag? nej.
jag är inte på något sätt ett hopplöst fall, det finns bara inga förutsättningar för att det ska bli bättre.
jag upplevs inte som schizofren av övl. jag ställde mig frågande och bad om en beskrivning av en schizofren personlighet. han replikerade att sånna personer ser och hör saker som andra inte gör. där noterade jag problemet. det var precis dom upplevelser jag beskrivit för honom. jag undrade vad jag var då. han svarade återigen att han inte upplevde mig som schizo.

nästa vecka är det tre veckor sen senaste försöket. har jag tur får jag en läkartid nästa vecka. månader efter att jag första gången konstaterade att mina tabletter inte fungerar. det är över ett halvår sen jag hamnade på akutpsyk efter en remiss från akutpsykiatrin dit jag kom i polisbil efter att dom hittat mig på E18. idag hade vi ett vårdplaneringsmöte. återigen så börjar kvarnstenarna mala först när jag lagt av- jag bryr mig inte om någon hjälp, jag har gett upp- jag skulle inte intoxikera om jag inte ville dö.. det är försent, när ska ni öppna upp era vackra ögon och se verkligheten. se min verklighet? Jag har fortfarande tankar. jag har talat om för min far hur min begravning ska se ut. jag planerar fortfarande. jag letar information för att lyckas nästa gång. jag är i högsta graf suicidal, men pratar mig ur vilken situation som helst.

som morteln maler frön
maler hopplösheten min vilja¨
smular sönder den tills intet finns kvar.

give up. give in.

intoxikering

jag hade rätt
det är allt
du döljer din besvikelse
nu är allt sagt
och allt är gjort
du kommer mer igen
men tänk om världen lyste upp
och ingen kunde tala igen
en värld utan ord
då kan ingetnting bli fel
jag andas ut
går ner på knä
går sönder av ditt leende


"För omgivningen framstår ofta en ung människas självmordshandlingar som något plösligt och

överraskande. I efterhand brukar det dock framkomma att många av ungdomarna har haft

svårigheter under en längre tid. De kan ha lidit av ångest eller depression, eller missbrukat

alkohol och/eller narkotika. Inte sällan bidrar utagerande beteenden såsom slagsmål, stöld och

skolk till negativa sociala konsekvenser med åtföljande kronisk stress. Dessa beteenden kan ofta

observeras en lång tid före den suicidala handlingen. Psykoser, såsom schizofreni och

manodepressiv sjukdom, och personlighetsstörningar kan också ligga bakom självmord och

självmordsförsök bland tonåringarna."

för ensam är stark
eller nej vänta. ensam är bara
ensam

"Suicidala beteenden har visat sig vara vanligare i vissa familjer och när speciella omständigheter

råder. Självmordsnära ungdomar har i högre grad varit utsatta för känslomässiga trauman och

vuxnas konflikter än både deprimerade ungdomar och ungdomar i allmänhet. Även andra svåra

livshändelser såsom mobbning, våld och incest är vanligare hos denna grupp. Kronisk psykisk

ohälsa och våld inom familjen har stor betydelse för såväl den egna motståndskraften som för

förmågan att hantera påfrestningar senare i livet."
 
lev med konsekvenserna av andras misstag
håll huvudet högt och ta nya tag

"Ett självmordsförsök utlöses inte sällan av yttre händelser, exempelvis gräl med föräldrar eller

pojkvän/flickvän, eller misslyckanden i skolan. Sårbara ungdomar upplever ofta misslyckanden

som mer traumatiska än vad vanliga ungdomar gör, och sådana händelser kan väcka mycket

starka känslor av skam och ilska hos dem. När den unga människan känner att dess självkänsla

blir kränkt kan hon eller han uppleva både en bottenlös hopplöshet och ett starkt ursinne. Om

ingen hjälp finns tillgänglig kan självmord framstå som den enda utvägen"



stannar hemma ensam
för jag vill inte gå
jag tittar upp mot ingenting
för jag kan inte förstå
hur allting  flyter samman när det känns så här
varför känns allting så konstigt och hopplöst i denna värld?

"Förmågan att kommunicera med vuxna - och ibland även med jämnåriga - är ofta dålig hos

självmordsnära ungdomar. Även om den unge "förtvivlat ropar på hjälp" kan den otydliga

kommunikationen vara svår för omgivningen att förstå."


 


wohoo en skoldag.

jag tror det blev fel. så många fel.

igår, idag, i morgon. jag är fel, situationerna jag försätter mig i är fel. jag tycker livet är fel.

jag ska sluta med eget ansvar, det är inget coolt att försöka laga saker som är menade att vara trasiga.

ha ett bra liv, en bra dag och en rolig helg


2250

i just died a little bit, and somehow i feel that the only reason i bleed is to know i'm still alive

Panikångest med kräk och svimmning i skolan
gråt, rosa, syner och drömmar om rakblad hemma

bort. jag måste bort.

1453

ibland blir det bara för mycket för mig
ibland blir det bara helt fel

jag har slutat drömma om imorgon
jag ber istället om att jag ska överleva idag.

f*u

2/10.07

Det här går inte. Min verklighet har rasat. Jag tror jag kastade in handuken, men upptäckte det för sent. Min själ gav upp och dog, men min kropp går på batterier och fortsätter andas. Ett skal. En bild, man kan tro att det fortfarande är jag, men det är en nidbild. Ser du inte det svarta ludd som har tagit över min mage? Ser du inte kollisionsplatsen i mitt huvud... Ser du inte att mina lemmar gråter och bönar mig att plocka fram rakbladen? Ser du att jag är ett spöke? Det här är jag på ett femton- tjuogtal lugnande per dag. Jag måste. orka. kämpa. inte ge upp. Jag ska inte dö idag, och fortsätter alltså att knarka bort mina impulser.

I hope my smile can distrakt you
I hope my fists kan fight for two
so it never has to show
and you'll never know
I hope my love can blind you
I hope my arms can bind you
so you never have to see what we have grown to be
one may think we are all right
but we need pills to sleep at night
we need lies to make it trough the day
we are not okay.
one may think we are all right
but we need pills to sleep at night
we need lies to make it trough the day
we are not okay
one may think we are doing fine
but if i had to lay it on the line
we are losing ground every present day
but thats one thing i would never say to you
thats one thing i would never say to you

snart är det torsdag, underbara dag, skynda dig kom. möte med psyk, och förhoppningsvis så har dom kommit på en ny mirakelkur.
Jag försöker ta ansvar för mig själv och mitt liv, jag har faktiskt bett om hjälp, och Eva hörde mig. Jag kämpar, men det är som att gå i motvind.

Åh mitt gäng, mitt underbara älskade gäng. Vi håller i varandra hårt, om en släpper taget, så faller vi alla.
Mina änglar med vingklippta vingar
L & M vi tar en dag i sänder
förhoppningsvis är det inget farligt som händer
jag hittade er sent
men äntligen har jag kommit hem
jag slåss mer än gärna för er
och jag finns alltid här-. villkorslöst

Underbara vänner. Jag har inte ord för vad ni betyder. Ni gör det svårt att släppa taget. Vet ni att kärleken till er är som energi, jag äter luft, men klarar allt för att jag har er.

Älskade familjer. Jag har så många, vissa omöjliga att göra sig av med
andra som jag inte släpper.
Y & M +M & B.T
ni är mina idoler. Ni är så starka och kärleksfulla. Det gör mig ont att jag oroar er
det är inte med flit, i mina mörkaste stunder är det vetskapen om att jag kan komma till er och få en dos av kärlek som är ljuset vid horisonten. Glöm aldrig bort att älska varandra.

Jag har bett cali att se till att min mamma inte informeras nästa gång. inte ens om det är osäkert, inte innan det är försent. jag vill inte oroa, jag överdoserar inte för skojs skull, inte ens för att få vila. När jag gör det har jag gett upp, och jag vill inte att hon ska veta det.
Hur klarar man som förälder vetskapen om att ens barn ignorerar livet? Hur klarar man som mamma av att gå vidare, och inte ge upp? En så jäkla stark kvinna. och jag vill inte förstöra henne mer än vad jag behöver.


jag andas ut går ner på knä
går sönder av ditt leende


Jag har oftare vanföreställningar. Inte bara insekter,
fantasifoster och demoner
jag ser allt, och förstår inte att det inte är verkligt
bara efteråt.
skolan är ett helvete, att sitta och prata om LPT, och höra deras diskutioner
och veta
denna äckliga vetskap
om att jag är sån
jag är en av dom som dom låser in
jag är en sån som är en fara för mig själv
Men jag lär mig
jag vet hur jag ska undvika tvångsvård
för jag tänker inte leva mitt liv i ett rökrum

Jag faller samman
Mitt liv i bitar
som krossat glas
orkar inte ta hand om mig själv
min kropp
min hygien
min lägenhet
mina räkningar
mina vänner

jag hoppas att ni förstår, ibland är jag svag
ibland har visst kommit och talat om att han stannar ett tag

yrsel. inget smakar. längtan efter nikotin, efter alkohol, efter rus
jag är redan där. ständigt illamående.
men det är något jag aldrig skulle säga till dig

one may think I'm all right, but I night pills to sleep at night.
I need lies to make it through the day. I'm not okay

RSS 2.0